Egyéb programok

A GYIK-Műhely alkotói légköre a hétköznap délutánokon kívül is rendelkezésre áll az alkotásra, így a további időpontokban alkalmi rendezvényeink is vannak.

DÉLELŐTTI GYIK-OVIS és KISISKOLÁS foglalkozások

Iskolák, óvódák személyes megkeresésére szívesen tartunk művészetpedagógiai foglalkozásokat alkalomszerűen, az iskola által kért témában, technikában.

Ezek anyagköltsége és szakmai tartalma személyes egyeztetést igényel, ezügyben keressék Eplényi Annát: 0670 2322772.

ART & SCIENCE - Tananyagra épített program- térlátás, térérzékelés fejlesztés - kreatív térbeli gondolkodás - vizuális nevelés - szabad alkotása

Az iskolai csoportok számára kifejezetten olyan programot állítunk össze, mely a tananyagra épülve, osztályonként személyre szabottan, pedagógussal egyeztetve a térbeli kreatív gondolkodást fejlesztik. Az alkotásokon keresztül a tananyaggal személyes viszonyba kerülnek, élmény köti őket az új ismeretekhez így mélyebb, jobban alkalmazható tudás kerül a birtokukba. A gyermekek hétköznapjaiban az alkotás, mint kreatív tevékenység elsősorban síkban, rajzlapon történik. Az iskolai keretek között készített egy-egy térbeli feladat általában minta alapján készül, de a kézügyesség-fejlesztésén túl a másolási feladatnak, kreativitást fejlesztő hatása nincsen. Feladataink részét képezik a térbeli viszonyok, a tértávolság, a térmélység érzékelés fejlesztése, miközben különleges anyagokkal kísérletezünk, fény-árnyék játékokat végzünk, pozitív és negatív fogalmakkal, ellentétpárokkal ismerkedünk. Az ART & SCIENCE program keretében 3-4 alkalommal látogatnak el a GYIK Műhelybe az osztályok.

MOBIL GYIK – AGyIK-Műhelyes alkotói szemlélet házhoz megy!

Az ART & SCIENCE programot MOBIL GYIK keretében tesszük elérhetővé külvárosi iskolák számára. Minden alkalommal 2-2 kollega az adott iskolában tartja meg a GYIK foglalkozást. Így egy alkalommal az osztályok 1,5órás foglalkozáson vesznek részt, mely rendszeresebben illeszthető a programjukba. Tapasztalatunk, hogy a játékos alkotás, a felfedezés öröme nyitottá és kreatívvá teszi a gyermekeket életük, feladat-, és problémakezelési helyzeteikben területén.

RENDEZVÉNYEK

A Műhely csapata nagyobb céges, ill. hétvégi rendezvényeken is vállal művészeti foglalkozás tartását. Bár nem ez a fő-profilunk, sokan inkább ilyen kreatív szemléletre tartana igényt, a sablonra előkészített alkotások helyett.