Állandó Programok a GYIK műhelyben

HÉTFŐ 14:00 – 15:30: AKI BÚJT, AKI NEM...!

Hol érezzünk magunkat a legnagyobb biztonságban? Bunkerré alakított gyerekszobában, mesebeli kastélyban, szupertitkos erődben, erdő mélyén rejtőző barlangban, vagy egy modern earthship házban?

A világ minden táján, minden korban alapvető fontosságú volt a biztonságot jelentő tér megtalálása, kialakítása, ahová vissza tudunk vonulni a külvilág fenyegetései elől. Utánajárunk, milyen lakótereket és búvóhelyeket alakított ki magának az ember és az állatok az ősi időktől napjainkig.

Otthont keresünk és bújócskázunk, építkezünk színekkel, formákkal, legkülönfélébb anyagokkal és technikákkal.

Korosztály: óvodás korosztály részére, 5-8 évesek
Oktatók: Tettamanti Ádám festőművészek
Email: tettas.adam@gmail.com
tel.: 0620 2403766 és Poór Dorottya képzőművész.

tekergo

HÉTFŐ 15:40 – 17:10: RAJZOLT SÉTÁK, KÉPZELETBELI VÁROSOK

A városi környezet, amelyben élünk, meghatározza a mindennapjainkat, melyik utcában lakunk, hova járunk a leggyakrabban, milyen épületek és utcai hirdetések vesznek minket körül. Legtöbbször már nem is figyelünk rá, kivéve, ha valami változás történik.

Idén Budapestet választjuk fő témánknak, egy turista kíváncsiságával fedezzük fel újra. Megnézzük, hányféleképpen térképezhetjük fel és kifürkésszük múltbéli titkait. Képzeletben újratervezzük, megrajzolt és valós sétákra indulunk a város szövetébe új helyszínünkről, kipróbáljuk, hogyan befolyásolhatjuk az általunk használt várost az alkotásokon keresztül a Vízivároson innen és túl.

Korosztály: 11-14 éveseknek
Oktatók: Thury Lili tervezőgrafikus és Poór Dorottya képzőművész.
tel.: 0620 290 0505

tekergo

KEDD 15.30 – 17.00: ÁLOMVÁROS

Milyen egy alvó város sziluettje? Hogyan kanyarognak a városok alatti titkos járatok? Mekkora a legmagasabb felhőkarcoló? Mi lehet a hirdetőoszlopok vastag plakátrétegei alatt? Ki volt Hundertwasser és milyenek voltak a házai? Mi az a Bauhaus? Hogy lesz egy csipeszből gigantikus városi szobor? Hogyan kommunikálnak egymással a városok? Mi van, ha azt játsszuk, hogy a város az igazából egy nagy játszótér?

Várunk szeretettel minden gyermeket, aki szívesen ismerkedne meg játékos formában a világ kultúráinak épített elemeivel, érdekességeivel és legendáival. Korosztály: óvodás korosztály részére, 7-10 évesek részére
Vezető oktatók: Czenthe Kata tájépítész és Melykó Richárd intermédia művész
Jelentkezés: Email: czenthe.kata@gmail.com
tel.: 0620 282 5640 és 0630 935 0445

tekergo

KEDD 17.00 – 18.30: ÉRINTSD MEG! - TAKTILIS TITKOK

Mi a különbség a tapintás és érintés között? Bőrünk összeköt vagy elválaszt minket környezetünktől?„Kézzel fogható” hogy az állatvilágban a tapintás a legelterjedtebb érzék! Kitapinthatóak-e a színek? Megérintenek-e a versek, a gondolatok? Ezernyi kérdésünkre a művészet eszközeivel keressük a választ. Kétdimenziós mintázatokat, festményeket mozdítunk térbe, csukott szemmel szobrokat gyúrunk, tapintható tereket építünk, kísérletezünk…. és talán a gondolat-és verstapintó is elkészül!

Hogyan kommunikálnak egymással a városok? Mi van, ha azt játsszuk, hogy a város az igazából egy nagy játszótér?... Várunk szeretettel minden gyermeket, aki szívesen ismerkedne meg játékos formában a világ kultúráinak épített elemeivel, érdekességeivel és legendáival. Korosztály: 8-11 évesek
Vezető oktatók: Szentandrási Dóra és Schmidt Gertrúd, iparművész és rajztanár
Jelentkezés: Szentandrási Dóra
Email: uartkit@gmail.com
tel.: 0670-454-4540

titokzatos2

SZERDA 15:30 – 17:00: SZÍN-TETT-HELY

Hogyan kerültek a féltve őrzött titkos színek a festékes dobozba? Elindulunk északnak-délnek-keletnek-nyugatnak a kék és vörös tengeren lebegve, tejfehér patakokon átkelve. A lobogó tűzből kiragadott szénfekete nyomába eredünk, megismerkedünk Fekete Sally grafitcsempésszel, a darazsak segítségével készült tintával kísérletezünk, öntetes málnafagylaltra hasonlító sziklákat mintázunk. A hegedűn a narancs táncát keressük, keverünk egy csepp sárkányvérből, indigóból, varjútövisből, sárga Napból színeket. „Koboldkék” manók keresztezik utunkat, nagyítónkkal kutatjuk a bíbort és karmazsint az elveszett zöldeket.”Beutazzuk a fél világot” , és a GYIK Műhely varázskonyhájában új színeket keverünk, fedezünk fel!

Korosztály: Óvodások-kisiskolásoknak, 6-9 éveseknek
Vezető oktatók:
Tóth Bori - festőművész,
Email: maronatronn@gmail.com
tel.: 30/374 76 25

Schmidt Gertrúd - iparművész
Email: esgertrud@gmail.com
tel.: 30/6486522

Eplényi Anna - tájépítész, rajz szakos Tanárok

univerzumoszeres

SZERDA 17:00 – 18:30: FÉNY | TÉR | KÉP

Az építőművészet és a textil művészet világában járva-kelve struktúrákat, felületeket, szövedékeket, fény-áttűnéseket, színharmóniákat vizsgálunk. Kortárs művészetek által inspirálva készítjük el alkotásainkat, amelyek témái a bennünket körülölelő téri környezet. Valós és szürreális tájakon barangolunk, barlangokban, fellegekben, vízparton, városokban, katedrálisokban... Főként térbeli alkotásaink mellett síkplasztikákat festményeket, grafikákat és nyomatokat is készítünk. Transzparens papírokat, különleges textileket, kartonokat, anyagokat használunk.

Korosztály: 8 - 12 éveseknek.
Vezető oktatók:
Terbe Rita, építész
Email:rita@cubocsoport.hu

Vereczkey Szilvia, textilművész- művésztanár
Email:szilviavereczkey@gmail.com

XRIX-XKRAX

CSÜTÖRTÖK 15.30 – 17.00: KAPCS!

kalandozások a színtan világában 10-12 éveseknek
Hogyan lépjünk ki a megszokott közlési formákból? Hogyan teremtsünk alternatív kommunikációs hálózatokat? A csoportban az alkotás-élmény folytonosságában fedezzük fel az ebben rejlő lehetőségeket. Játék-képes élőhálózatokat létrehozva képezzük le a körülöttünk lévő világban található rendszereket. Játszunk és beszélgetünk, festünk és nyomtatunk, emellett alternatív képalkotási módszereket is kipróbálunk és a térbeli megoldásoktól sem riadunk vissza. Kapcsolódjunk!

Korosztály:7-10 éveseknek
Tanárok:
Menyhért Juci képzőművészeti elemző, grafikus és Melykó Richárd intermédia művész
Jelentkezés:
Email: juliamenyhert@gmail.com

rehab

CSÜTÖRTÖK 17.00 – 18.30: ÖRÖKMOZGÓ - ÁLMOK, EMLÉKEK, VIDEÓ

Az Örökmozgó a GYIK Műhely gyerek médiaismereti csoportja, ahol a különböző képzőművészeti médiumok közötti átjárásokkal kísérletezünk. A manuális rajzos, festői és plasztikai játékokat, térinstallációkat fényfestéssel, fotóval, videóval, animációval ötvözzük. Gyakori munkaeszköz a foglalkozásokon az okostelefon, számtalan vizuális alkalmazással, ezért saját eszközre és hozzá való állványra szüksége lesz a résztvevőknek. Az alkotó játék közben a gyerekek megtapasztalhatják a filmes-fotós képi gondolkodás alapjait. Digitális tanrend esetén a csoport online folytatódik majd. Varga Virág festőművész és képzőművészet tanár és filmes, fotós, intermédiás vendégtanárok.
Jelentkezés: orokmozgo.gyik@gmail.com Tanárok: Varga Virág festőművész, 0670 4579 121


Ajánlott Korosztály: 12-15 évesek, akik a hagyományos technikák mellett érdeklődnek a fotózás és a videózás, az animáció készítés iránt is.
Youtube csatornánk
GYIK Facebook oldal Korábbi munkáinkból:
https://goo.gl/photos/VnLPMi59edKg7Qto8
https://www.youtube.com/watch?v=GtGfqnJp0BQ&t=46s https://www.youtube.com/watch?v=CokYSJuYedg

rehab

PÉNTEK 15.30 – 17.00: SÁRKÁNYFŰ

Felfedezzük a növények titkos életét, megtudjuk, mit gondolnak, hogyan beszélnek, hazudnak-e. Megismerjük az erdők hangjait, építünk cirkuszfát, dzsungelt ültetünk, találkozunk ember nagyságú levelekkel, mérgező és húsevő növényekkel, a legmagasabb fával és a legbüdösebb virággal. És mindeközben persze csodás dolgokat alkotunk ecsettel, agyaggal, fonallal, magokkal, fűvel-fával…

Korosztály: : 7-9 éveseknek
Csoportvezetők: Varga Virág és Kovács Réka festőművészek
Jelentkezés: kezeslabas.gyik@gmail.com
Információ: 06704579121

pontpontvesszo

PÉNTEK 17.00 – 18.30: BOLYONGÓ-BOLYGÓ


A természet és az élővilág különleges jelenségeit vizsgáljuk. Megismerjük a Kilimandzsáró őskori növényeit, Patagónia márványbarlangjait, a Fukang meteoritot, a legszárazabb sivatagot. Megtudjuk mi az a koronaféltékenység vagy a biolumineszencia. Találkozunk majd 400 évente nyíló virágokkal, örvényekkel, felhőkkel és a sarki fénnyel. Az alkotáshoz sokfajta izgalmas anyagot használunk, építünk, karcolunk, festünk, vágunk, merítünk és sokat kísérletezünk.

Korosztály: 9-11 évesek
Jelentkezés: pontpontcsoport@gmail.com, Információ: 0670 457 91 21
Csoportvezetők: Varga Virág és Kovács Réka festőművészek

alkimistapalotaja

Jelenleg még nincsenek programok.

Jelenleg még nincsenek programok.